Tips til riktig Kontorstol

Witre Manutan har et bredt sortiment av kontorstoler for alle ulike behov.

Vi vet at det kan være vanskelig å velge det alternativet som passer aller best til akkurat deg.

Ta utgangspunkt i hvor mye du sitter om dagen og dine krav til ergonomi.

Hvis du alltid er på farten og bare tilbringer kortere stunder foran datamaskinen, kan det være tilstrekkelig med en enklere og billigere kontorstol.

Hvis du derimot sitter på plassen din hele dagen, er det viktig at du velger en stol med funksjoner som muliggjør variasjon, korrekt sittestilling og avlastning for kroppen.Under kan du lese mer om funksjoner som hjelper deg til komfortable og effektive dager på jobben.

kontorsstolar
ikon-permanentkontakt

Permanent kontakt

Setet er fast, men stolryggen følger med ­dine bevegelser. Kan som oftest sperres i ulike stillinger. En god funksjon som tillater bevegelse.

ikon-svankstod

Korsryggstøtte

Mange stoler har en korsryggstøte i formgivningen av rygglenet, men stoler med denne merkingen har en justerbar korsryggstøtte slik at korsryggen din får en ekstra støtte akkurat i høyde med bekkenet.

ikon-sittdjup

Sittedybde

Innebærer at setedybden kan tilpasses etter hvor lange lår du har. Kan enten gjøres ved at setet eller ryggen skyves fremover eller bakover. Du kan ha som tommelfingerregel at når du sitter med god støtte i ryggen, så skal du kunne få inn handflaten eller 4 fingre mellom setets forkant og innsiden av benet ditt. God funksjon for perfekt passform.

ikon-sittlutning

Sittevinkel

Betyr at stolens sete kan vinkles nedover for å gi hoften en mer åpen vinkel, fremfor alt når du sitter lent over skrivebordet. God funksjon hvis du sitter foroverbøyd hele dagen.

ikon-ryggstodshojd

Høydregulering

Gjør det mulig å justere ryggstøtten slik at den gir god støtte for ryggen, alt etter hvor lang rygg du har. Denne funksjonen bør alltid forefinnes hvis du sitter mye.

ikon-viktjustering

Vektregulering

Med den trinnløse justeringen av fjærkraften kan rygglenets motstand tilpasses individuelt til din vekt, din størrelse og din personlige smak.

ikon-synkronteknik

Synkronteknikk

Muliggjør enda mer fleksibel sitting. Sete og rygg arbeider individuelt. Du har en konstant støtte i ryggen, men den tillater deg likevel å variere og endre sittestilling uten å reise deg fra stolen. Gode funksjoner som lar deg slappe av litt, en funksjon for deg som mer eller mindre bor i stolen.

ikon-sittid-8h

Anbefalt brukstid

I de fleste tilfellene står brukt teknikk og ergonomisk tilbehør for den tiden du kan bruke stolen uten å belaste kroppen for mye. For å forenkle valget angir vi en anbefalt brukstid.

Sitt nær bordet med hendene hvilende mot bordet.

Sitt med avslappede skuldre og påse at armlenene er nær kroppen og rett under albuen.

Still inn sittehøyden slik at overarmene er parallelle med ryggen og albuene i 90 graders vinkel.

Ikke sitt foroverlent eller sammensunket. Rygg og korsrygg bør hvile mot ryggstøtten i en naturlig bue.

Sittedybden tilpasses slik at innsiden av knærne er i forkant av stolsetet.

Kompletter gjerne med fothviler dersom du sitter høyt.