kjøpsguide

Tips til riktig Kontorstol

Vi vet at det kan være vanskelig å velge det alternativet som passer aller best til akkurat deg. Ta utgangspunkt i hvor mye du sitter om dagen og dine krav til ergonomi. Hvis du alltid er på farten og bare tilbringer kortere stunder foran datamaskinen, kan det være tilstrekkelig med en enklere og billigere kontorstol.

Hold øye med funksjonene

Hvis du derimot sitter på plassen din hele dagen, er det viktig at du velger en stol med funksjoner som muliggjør variasjon, korrekt sittestilling og avlastning for kroppen.Under kan du lese mer om funksjoner som hjelper deg til komfortable og effektive dager på jobben.

HØYDREGULERING

Gjør det mulig å justere ryggstøtten slik at den gir god støtte for ryggen, alt etter hvor lang rygg du har. Denne funksjonen bør alltid forefinnes hvis du sitter mye.

VEKTREGULERING

Med den trinnløse justeringen av fjærkraften kan rygglenets motstand tilpasses individuelt til din vekt, din størrelse og din personlige smak.

SYNKRONTEKNIKK

Muliggjør enda mer fleksibel sitting. Sete og rygg arbeider individuelt. Du har en konstant støtte i ryggen, men den tillater deg likevel å variere og endre sittestilling uten å reise deg fra stolen.

PERMANENT KONTAKT

Setet er fast, men stolryggen følger med ­dine bevegelser. Kan som oftest sperres i ulike stillinger. En god funksjon som tillater bevegelse.

KORSRYGGSTØTTE

Mange stoler har en korsryggstøte i formgivningen av rygglenet, men stoler med denne merkingen har en justerbar korsryggstøtte slik at korsryggen din får en ekstra støtte akkurat i høyde med bekkenet.

SITTEDYBDE

Innebærer at setedybden kan tilpasses etter hvor lange lår du har. Kan enten gjøres ved at setet eller ryggen skyves fremover eller bakover.

ANBEFALT BRUKSTID

I de fleste tilfellene står brukt teknikk og ergonomisk tilbehør for den tiden du kan bruke stolen uten å belaste kroppen for mye. For å forenkle valget angir vi en anbefalt brukstid.

SITTEVINKEL

Betyr at stolens sete kan vinkles nedover for å gi hoften en mer åpen vinkel, fremfor alt når du sitter lent over skrivebordet. God funksjon hvis du sitter foroverbøyd hele dagen.

Arbeta hemifrån eller på kontor

Enkle og prisgunstige kontorstoler

Mange av oss sitter ned mange timer i løpet av en arbeidsdag. Riktig kontorstol øker produktiviteten og reduserer yrkesskader på jobben. Her er et utvalg av gode og rimelige kontorstoler som oppfyller de mest grunnleggende ergonomiske krav.

Oslagbar ergonomi dygnet runt

Uslåelig ergonomi døgnet rundt

Sitt riktig og unngå ryggsmerter. Invester i en eksklusiv kontorstol som er tilpasset mange timers sitting. Nedenfor utvalg av stoler er utstyrt med ergonomiske funksjoner for de mest kresne.