3 trinn til den perfekte vognen.

Å ha riktig transportutstyr lett tilgjengelig er en nøkkelfaktor for effektiv materiallogistikk i ditt foretak. Vi har produktene du trenger for at arbeidet ditt skal flyte smidig og problemfritt, uansett om du arbeider innenfor industri, lager eller kontor. I denne veiledningen gir vi deg tips til hva du bør tenke på før du bestiller vognen din.


Vognens bruksområde

Hos Witre Manutan har vi et stort utvalg av vogner for alle ulike behov på markedet. Derfor bør du ta utgangspunkt i vognens tiltenkte bruksområde. Skal du bruke vognen på lageret, i industrilokalet eller kanskje på storkjøkkenet? Hvilken type gods skap transporteres? Forutsetningene er ulike og påvirker valg av komponenter i vognen din. For å forenkle bestillingen din, har vi lagd et utvalg av bestselgere basert på vanlige bruksområder for våre vogner.


Vognens spesifikasjoner

Kapasitet

Godsvekten påvirker valget av vognens konstruksjon. Trenger du bare en lettere konstruksjon for kontor eller en mer robust vogn til industrimiljø? Husk å sammenlikne total kapasitet og maksimal belastning per hylle før du foretar ditt endelige valg av vogn.

Krav til materialer

Ulike bruksområder krever ulike typer materialer i vognens konstruksjon. Foruten stabilitet og bestandighet mot ublid behandling og støt er materialvalg og overflatesjikt avgjørende for vognens egnethet i utsatte miljøer. I kjøkken og servering anbefaler vi vogner med overflatesjikt som er lett å rengjøre og tåler fukt, f.eks. melamin eller rustfritt. I renrom bør du velge en vogn helt i rustfritt for minimal bakterievekst.

Mål

Tenk gjennom vognens totalmål og lasteflate samt antall hyller og avstanden mellom disse. Hvis behovet varierer: Kjøp en fleksibel transportvogn med f.eks. flyttbare hyller, eller hvorfor ikke flere ulike vogner tilpasset spesifikke arbeidsoppgaver.

Hjul

Hjulenes egenskaper og kvalitet er svært viktig for vognens yteevne og påvirker så vel vognens kapasitet som stabilitet, fremkommelighet og lydnivå. Velg hjul ut fra den belastning vognen skal tåle, hvilket underlag du skal kjøre på samt om det er terskler eller andre hindringer vognen må komme seg over.


Vognens hjulkonfigurasjon

De fleste av våre vogner leveres med forhåndsvalgte hjul, men til flere av dem står du fritt til å velge det hjulet som passer aller best til forutsetningene på din arbeidsplass.

Massive gummihjul

Et stillegående og mykt allroundhjul som ikke mister luft etter hvert. Har man gods stående på vognen i lengre tid, kan de massive hjulene ha en tendens til å bli litt flate med tiden.


Elastikkhjul

Elastikkhjulene holder svært høy kvalitet. Disse hjulene ruller svært lett, samtidig som de er stillegående og ikke etterlater seg spor.

Luftgummihjul

Brukes med fordel dersom man har høye terskler eller andre hindringer innendørs. Til utendørsbruk er luftgummihjul et selvfølgelig valg, også dersom underlaget er ujevnt. Luftgummihjul kan ikke fås med brems.


Nylonhjul

Tåler mye belastning og ruller svært lett. Nylon blir svært hard og høres som regel mer enn de øvrige hjulalternativene.

Underlag Hjulsats Kapasitet Temperaturbestandighet
Ute eller på ujevnt gulv innedørs Luftgummihjul 500 kg Normal inne-/utetemperatur
Varierende underlag innen kontor & industri Massive gummihjul 800 kg -20 / +60 ºC
Jevnt og hardt industrigulv Elastikkhjul 1000 kg -20 / +60 ºC
Jevnt og hardt industrigulv med tung last Nylonhjul 1000 kg -40 / +80 ºC