KJØPSGUIDE

Produkter til absorpsjon

Sørg for å ha absorpsjonsprodukter lett tilgjengelig ved hvert arbeidsmoment der det er risiko for spill eller lekkasje av farlige væsker.

Se alle sorbenter »
Les om våre nye produkter »

Ulike typer absorbenter

Sorbenter

Sorbenter består av flere fiberlag lagd av polypropylen (PP). De fås bl.a. som ark, ruller, puter og ormer.

Sorbentene har svært stor absorpsjonsevne, inntil 25 ganger sin egen vekt, noe som medfører at du kan kontrollere spill og lekkasje komfortabelt og økonomisk.

Granulat

Granulat består av absorberende korn som strøs over og rundt eventuell lekkasje for å hindre spredning og redusere sklirisikoen.

Granulat, med en absorpsjonsevne på inntil 3 ggr sin egen vekt, er ikke like effektivt som sorbenter, men brukes med fordel ved spillulykker utendørs samt når det foreligger risiko for brann.

Universal

Adsorberer alle væsketyper, både vann- og oljebaserte. Perfekt for fabrikker der det brukes mange ulike stoffer som smøremidler og kjølevæsker.

Kem

Disse sorbentene er ment til å absorbere kjemikalier og andre farlige væsker. Ideelle i f.eks. laboratorier, sykehus eller kjemiske lagerlokaler.

Oil only

Produsert spesifikt for oljebaserte væsker som smøremidler, drivstoff, mineraler og vegetabilske oljer. Adsorberer ikke vann eller vannbaserte væsker.

Bruk Miljø Sorbent Farge, Ikasorb Farge, Pig
Vann, løsemidler, kjemikalier, skjærevæsker, olje, bensin og diesel m.m. Alle industrier Universal Grå Blå
Petroleumsbaserte væsker som olje, bensin og diesel m.m. Skiftestasjoner, tankplasser, parkering av kjøretøy Oil only Hvit Hvit
Aggressive væsker, syrer og baser.Bestandighet mot syrer og baser Laboratorier, sykehus, kjemiske lagerlokaler Kem Gul Rosa

Hvilken sorbentmodell?

Det er 4 sorbentmodeller:

Ark

For mindre spill eller lekkasje. Til forebyggende formål eller opptørking av spill. Brukes ofte i laboratoriemiljøer samt ved tørking av diverse verktøy.

Se våre ark »

Ruller

For middels stort spill eller lekkasje. Brukes ofte for å sikre arbeidsstasjoner passasje rundt maskiner i verksteder og industrimiljø.

Se våra rullar »

Puter og strømper

Til betydelig spill og lekkasje. Ideelle til vanskelig tilgjengelige steder.

Se våre puter og strømper »

Ormer

For utslipp i natur, hav og drikkevannkilder. Meget høy absorpsjonsevne.

Se våra länsor »

Hvilken granulat?

Granulatet i vårt sortiment lages av ufarlige mineraler med den beste absorpsjonsevne og bibeholdt hardhet selv ved full metning. Etter absorpsjon av olje eller annen væske kan det mettede granulatet enkelt feies opp og fjernes risikofritt og sikkert.

Granulatet fås i ulike kornstørrelser til bruk på ulikt underlag, trenger ned i ujevnheter og hindrer effektivt både sklifarlig underlag og spredning.

A. Utendørsbruk

Veier, parkeringsplasser, bensinstasjoner osv.

B. Innen-/utendørsbruk

Motorvei, kjemisk industri, bilverksteder osv.

C. Innendørsbruk

Bilverksteder, kjemisk industri osv.