NYHET

Nå lanserer vi 8000 nye produkter innen kjemikaliehåndtering og spillbeskyttelse!

Nå kan Witre Manutan, sammen med vårt søsterselskap, Ikaros® Cleantech, tilby et enda bredere sortiment av produkter innen rengjøring og spillbeskyttelse, blant annet tørkekluter, absorbenter, spillsett samt avfalls- og kjemikaliehåndtering.

Les mer om vårt nye sortiment »
Se alle nye produkter »

Vårt nya sortiment

Absorbenter

Absorbenter er oppsugende midler som absorberer olje og/eller andre kjemikalier som er sølt ut. Det riktige navnet er egentlig sorbenter, ettersom noen materialer absorberer, andre adsorberer og noen gjør begge deler. Sorbenter er et oppsugende materiale som er spesielt utviklet for å samle opp søl av farlige stoffer. Ikasorb®-serien består av ark, ruller, slanger og puter av smelteblåst polypropylen, samt granulat av kalsinerte molare stoffer.

Kjøpsguide Absorbenter »

Spillbeskyttelsesarbeid™

- En tjeneste for sikker kjemikaliehåndtering

Systematisk Spillskyddsarbete™ er en metodikk utviklet av Ikaros® som er basert på samme tankesett som når man jobber med brannvern eller arbeidsmiljø. Metodikken gir en helhetlig tilnærming til all kjemikaliehåndtering på arbeidsplassen.

Vi gjennomfører risikovurderinger, nåsituasjonsanalyser og hjelper dere med å lage rutiner for bedre miljøsikkerhet og handlingsplaner, blant annet gjennom å sikre at de ansatte håndterer, oppbevarer, lagrer og transporterer kjemikalier og spill så trygt som mulig og i henhold til miljø- og sikkerhetslovene som finnes i Norden.

Risikoidentifisering

Eksperter på spillbeskyttelse gjennomfører en miljøgjennomgang der de ser på virksomhetens risiko og risikokilder.

Risikovurdering

Deretter ser vi på hensiktsmessige tiltak i et helse- og miljøvernperspektiv basert på vurderingen som er gjort.

Tiltak

Ikaros® foreslår risikoreduserende tiltak, slik som spillutstyr, opplæring og rutiner.

Implementering

Virksomheten innfører tiltak i samarbeid med Ikaros®.

Inspeksjon

Det foretas en ny vurdering av risikonivået.

Oppfølging

Ikaros® bistår med årlig inspeksjon og opplæring av ansatte.

Grønne produkter for
en bærekraftig arbeidsplass

Gjennom dyptgående kunnskaper om produktene våre og bruken av dem, har Ikaros® redusert både kostnader og miljøpåvirkningen til tusenvis av fornøyde kunder.

Med nøyaktige analyser av kjemikaliene som håndteres, samt risikoen disse medfører, kan vi skape høyere miljøsikkerhet. Vi streber hele tiden etter å opprettholde fleksibiliteten til mindre bedrifter, for å kunne tilpasse en skreddersydd løsning basert på kundens spesifikke behov.

Vi er sertifiserte i henhold til ISO 9001 og ISO 14001. Ikaros driver også utviklingen av sin egen standard for spillbeskyttelse, som fungerer som et supplement til ISO 14001.

Last ned våre ISO-sertifikater: ISO 9001 ISO 14001 »